Verhuistransformator

Verhuistransformator/spanningsomvormer van ETI

Bent u op zoek naar een verhuistransformator/spanningsomvormer? Dan is ETI het adres voor u. Ondertussen hebben wij al meer dan vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van transformatoren. Waaronder verhuistransformatoren ook wel spanningsomvormer genoemd. Naast het basisassortiment dat ETI hanteert is het ook mogelijk om een spanningsomvormer te laten ontwikkelen op basis van uw eigen wensen en specifieke criteria.

Verhuistransformator, wat is dat?

Verhuistransformatoren of spanningsomvormers zijn vaak voorzien van 240 volt, 230 volt en van 100 volt, 110 volt en 115 volt aansluitingen. En worden ingezet om apparaten die geschikt zijn voor een bepaald spanningsnet, op een ander net aan te kunnen sluiten. Denk hierbij aan een verhuizing naar een ander land. Het hangt af in welke richting de spanning omgezet moet worden, of er landen-specifieke aansluiten gebruikt moeten worden. Zoals stekkers en stopcontacten. Een verhuistransformator kan in beide richtingen ingezet worden. Van hoge spanning naar een lage spanning, en andersom.

Welke spanningsomvormers zijn er?

Het eerste soort spanningsomvormer zijn omvormers die de 12 volt of 24 volt van voertuigen omzetten in een netspanning van 230 volt. Hierdoor heeft men onderweg ook de beschikking over een 230 Volt netspanning. Door deze spanningsomvormer kunnen apparaten die normaal op de wisselspanning van het lichtnet werken, ook op een gelijkstroomvoeding worden aangesloten, in bijvoorbeeld een auto of boot. Het tweede soort spanningsomvormer is een omvormer die de netspanning van 230 volt omzet in een lagere spanning. Zo kunnen elektrische apparaten worden opgeladen worden, of gevoed worden. Een derde soort spanningsomvormer is een omvormer die de wisselspanning hoger of lager maakt. Deze spanningsomvormers worden vooral ingezet om Amerikaanse apparatuur van 110 of 115 volt in Nederland op het 230 Volt spanningsnet te kunnen gebruiken. Of omgekeerd. Zodat Nederlandse apparatuur op het Amerikaanse spanningsnet te gebruiken is. Deze spanningsomvormer die wisselspanningen hoger of lager maakt wordt ook ingezet om de accuspanning van bijvoorbeeld een auto geschikt te maken, voor apparaten die u dan ik de auto kunt gebruiken.