Scheidingstransformator

De scheidingstrafo van ETI.

Op zoek naar een scheidingstransformator of scheidingstrafo? Zoek niet verder. Bij ETI kunt u de scheidingstransformator kopen die u zoekt. Door onze jarenlange ervaringen met het ontwerpen en leveren van onder andere scheidingstransformatoren bent u verzekerd van een goed product. Naast een standaard scheidingstrafo kunnen wij de trafo ook naar uw wensen aanpassen. Voorzie onze ontwerpers van de benodigde informatie en zij geven u een op maat gemaakt voorstel.

Scheidingstransformator, wat is dat?

Een scheidingstransformator of scheidingstrafo is een transformator die galvanische scheidingen creëert tussen de primaire en secundaire wikkeling. Daardoor verminder het elektrocutie gevaar van het apparaat. De ingangsspanning is bijna altijd hetzelfde als de uitgangsspanning bij een scheidingstransformator. De meeste scheidingstrafo’s zijn tegenwoordig 230 volt.

Waar gebruikt u een scheidingstrafo voor?

De scheidingstransformatoren kunnen worden ingezet voor diverse doeleinden. Echter de werking blijft bij elk doeleind hetzelfde. Namelijk een galvanische scheiding bieden tussen twee stroomkringen. Ten eerste. Het voorkomt elektrocutie op plaatsen waar men met elektrische apparaten werkt, of ze repareert. Doordat de stroomkring via de aarde wordt verbroken. De scheidingstrafo wordt ook gebruikt om schokken in de badkamer te voorkomen. Er zit dan een lichte scheidingstrafo ingebouwd in een wanddoos, geschikt voor bijvoorbeeld een scheerapparaat. Ten tweede. Met een scheidingstrafo verminder je de velden die door stroomkabels worden gecreëerd. De secundaire zijde van een scheidingstrafo is gebalanceerd. Daardoor gaan de velden die door de twee afzonderlijke aders worden gecreëerd, elkaar tegenwerken. Het gevolg hiervan is dat ze veel minder storing afgeven dan een ongebalanceerde 230 volt bekabeling. Ook dienen scheidingstransformatoren als ontkoppeling van de walaarde met de scheepsaarde in voertuigen. Hierdoor wordt de corrosie in een vaartuig voorkomen. De aantasting van metalen doordat de omgeving op ze inwerkt. Tot slot. De scheidingstransformator voorkomt het ontstaan van aardlussen die kunnen ontstaan in bijvoorbeeld geluidsinstallaties, videosystemen en alarmsystemen. Een aardlus is een storing die onbedoeld zorgt voor een elektrische spanning binnen een gesloten kring. Dit kan resulteren in ruisproblemen bij audio en strepen in beeld bij video. Door het gebruik van een scheidingstransformator kan dit voorkomen worden.